Tarieven

De tarieven van mediation zijn afhankelijk van de soort mediation en dienstverlening die gevraagd wordt.

Scheidingen

Voor scheidingen geldt een all-in tarief. Er wordt een vast tarief afgesproken dat afhankelijk is van de gevraagde dienstverlening.  Indien u bijvoorbeeld in een huurhuis woont, of er zijn geen minderjarige kinderen meer, of u bent samenwoner dan zal de prijs lager zijn dan als alles geregeld moet worden.
In een intakegesprek (gratis) wordt uitgelegd wat de kosten zijn. Er wordt altijd vooraf een prijsopgave gedaan. U komt dus niet voor verrassingen te staan.

Indien één van u (of u beiden) een laag inkomen heeft, dan komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand (een zg. toevoeging). Mediationpraktijk Peize kan beoordelen of u hiervoor in aanmerking komt en zal ook de aanvraag voor u regelen.    

Overige

Voor andere vormen van mediation wordt een apart tarief met u afgesproken afhankelijk van de complexiteit van het conflict. Ook kan eventueel een vast tarief worden afgesproken. Vaak worden de kosten van mediation gedeeld door betrokken partijen, maar soms betaalt bijvoorbeeld de werkgever (bij een arbeidsconflict). Ook kan mogelijk uw rechtsbijstandsverzekering de mediation (gedeeltelijk) vergoeden. Dit kunt u nakijken in uw polisvoorwaarden.