Freddy de Kuyper

Rustig, nieuwsgierig, geduldig, serieus en standvastig; zo omschrijven anderen mij. Ik heb verschillende functies bij evenveel werkgevers gehad, maar kwam er in 2010 achter dat ik mijn persoonskenmerken het beste kan inzetten als mediator. In de jaren daarvoor merkte ik -destijds manager- dat als ik stuurde op resultaten er steevast problemen ontstonden.  Als ik me meer openstelde voor de medewerkers en gesprekken voerde, bleek de oplossing altijd dichtbij, namelijk in hun zelf. Hun oplossingen werkten beter dan welke oplossing ik ook voor hen zou bedenken. Natuurlijk! ze hadden alleen de ruimte nodig om die oplossing te horen, te zien, uit zichzelf te halen en uit te voeren. Die ruimte gaf ik hen graag.

De juiste voorwaarden voor een goed gesprek

Wat ik toen deed als manager, doe ik nu als mediator. Ik zorg voor de juiste voorwaarden, de beste omgeving en een goed gesprek zodat de mensen die met elkaar in conflict zijn  het weer helder zien, elkaar horen en met elkaar in gesprek gaan.

Geschoold en gecertificeerd mediator
Ik heb al heel wat functies vervuld, maar nu weet ik het zeker: mijn vak is het mooiste dat er is. En daarom heb ik mij volledig geschoold tot mediator. Ik ben MfN-registermediator, MfN-familiemediator en ADR full certified mediator en sinds 2012 de trotse eigenaar van Mediationpraktijk Peize aan de Dalkruidlaan 6 in Peize (Drenthe).

Echt kennismaken? Bel of stuur een e-mail voor een afspraak. Een eerste gesprek kan vaak al op korte termijn plaatsvinden.