Scheiden

Trouwen kunt u niet alleen en scheiden evenmin. U heeft niet alleen elkaar nodig; een frisse en deskundige blik van een mediator kan ook heel verhelderend zijn. Een bemiddelaar zorgt er voor dat alles op tafel komt. Van de alimentatie tot de hypotheek, van het pensioen tot het huishoudboekje. Door de begeleiding van de mediator wordt het een goed gesprek waarin de emoties niet de boventoon voeren. Door alle belangrijke zaken zo te bespreken en samen een besluit te nemen, sluit u uw huwelijk goed af zodat u daarna elk zelfstandig verder kunt.

Maatwerk voor elke scheiding
Scheidingen zijn er in allerlei soorten; van een vechtscheiding tot een als-vrienden-uit-elkaar-scheiding of een situatie waarin slechts één partner de relatie wil beëindigen en van paren met of zonder kinderen. Als geregistreerd familiemediator kom ik ze allemaal tegen in Mediationpraktijk Peize. En voor elke scheiding is er een goede, passende oplossing. Niet één oplossing voor allemaal, maar maatwerk. Daar geloof ik in.

De scheiding van a tot z
Mediationpraktijk Peize is ervaren met en geregistreerd voor de bemiddeling rondom echtscheidingen. We kunnen u een deel van de zorgen uit handen nemen, maar kunnen de scheiding ook van a tot z voor u regelen. In één of enkele sessies, bij mij in de praktijk in Peize, bij u thuis of op een andere locatie, bespreken we ondermeer:

  • hoe de scheiding het beste aan de kinderen verteld kan worden
  • hoe de omgangsregeling met de kinderen of het co-ouderschap vorm krijgt
  • kinderalimentatie
  • partneralimentatie
  • de verdeling van bezittingen en huisdieren
  • de financiële situatie voor beide partners na de scheiding
  • de eigen woning en de hypotheek
  • de pensioenen
  • etc.

Een drempel over
Alles wat u wilt bespreken, wordt besproken. Voor sommige mensen is er een drempel om over hun gevoel of huwelijk te praten met een buitenstaander, maar u zult merken dat het juist oplucht om er met een professionele mediator over te praten. De gesprekken zijn vanzelfsprekend vertrouwelijk. Afspraken worden op papier vastgelegd zodat er geen twijfel ontstaat over wat er en besloten is. Wel zo helder.

Zit u in een vervelende scheiding, wil uw partner scheiden, of twijfelt u of scheiden de juiste oplossing is? Maak dan een afspraak met Mediationpraktijk Peize. Een eerste gesprek kan vaak al op korte termijn plaatsvinden.